Nyt fra Generalforsamlingen

22. marts 2015

18. marts blev der fortalt om en forening på vej fremad

Onsdag aften blev der afholdt generalforsamling i Firmaidræt Silkeborg. Der kom både nyt ungt blod, hæder til en trofast leder igennem mange år og et regnskab der udeblev.

Regnskabet udeblev

Generalforsamlingen er højeste myndighed for Firmaidrætten i Silkeborg og det er her man udstikker retningslinjerne for bestyrelsens arbejde det kommende år.

Hvis vi derimod ser bagud, så har bestyrelsen haft så travlt, at regnskabet ikke er blevet færdig til tiden. Her skal man dog huske på at alle i bestyrelsen er frivillige og har et normalt arbejde ved siden af ”arbejdet” i Firmaidrætten.

Og i Silkeborg er der flere omstændigheder der gør, at kassereren ikke har fået afsluttet regnskabet, så det følger vedtægterne. Dette blev der gjort opmærksom på ved Generalforsamlingen og der vil selvfølgelig snarligt blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, med regnskab og budget som de eneste punkter på dagsordenen.

Bestyrelsesgruppen

I bestyrelsen sker der en rokade, i det at Frank Nicolai Nielsen erstatter Torben Østergaard Hansen i bestyrelsen. I Silkeborg har man afskaffet suppleanter til bestyrelsen, for det var særdeles svært at få nogle til at melde sig til posterne. Derimod har man oprettet en bestyrelsesgruppe, hvor bestyrelsen kan indbyde personer til at deltage i bestyrelsesarbejdet.

Og arbejdsopgaverne for disse bestyrelsesaspiranter ligger helt fast – der er nemlig ingen! Det forventes at en bestyrelsesaspirant kommer til de fleste møder, men ellers ligger der ingen faste opgaver.

Næstformand i Firmaidræt Silkeborg udtaler at dette er helt essentielt i forhold til at hverve nye bestyrelsesmedlemmer: ”Når jeg prikker mulige kandidater til bestyrelsen på skulderen, er det rart at kunne fortælle dem nøjagtig hvilke opgaver der forventes at de løser – nemlig ingen.” og Carsten forsætter:” Dette gør det langt nemmere at ’sælge’ ideen om at deltage i bestyrelsesarbejdet hos os. Man kan sige at der er gensidig prøvetid, når man er med i vores bestyrelsesgruppe. Man er med i de vigtige diskussioner i bestyrelsen, men har dog hverken stemmeret eller opgaver.”

Carsten påpeger dog at man godt selv kan bede om at få en opgave eller deltage i en. Her forventes det selvfølgelig at man løser det, som man har sagt ja til.

For en god ordens skyld, skal det nævnes at Torben genindtræder som bestyrelsesaspirant, men således uden faste opgaver. Torben har fået 2 børn, samt større ansvar på sit arbejde, som gør at han gerne vil træde lidt tilbage.

 

Yngste mand i Firmaidrættens historie

Som nævnt tidligere, så blev Frank valgt ind i bestyrelsen. Frank er lige blevet 24 år og er dermed det yngste bestyrelsesmedlem i Firmaidræt Silkeborgs historie.

Frank er i forvejen administrator på Firmaidrættens Facebook side og gruppe, hvor han stille og roligt får antallet af ”synes godt om” til at stige. Seneste nye, der synes godt om os, er ”Dr-Sporten”, så vi må da gøre noget rigtigt.

Frank har været tilknyttet som bestyrelses aspirant siden 2012 og har tid til Firmaidrætten ved siden af sine studier på HF.

Fremtiden for Firmaidrætten:

Hvis du har været med i Firmaidrættens fodbold turnering har du været vant til at spille på træningsbanerne bag Silkeborg Stadion / Mascot Park. Fra denne sæson, som starter 13./14. april skiftes der spillested og der skal nu spilles på banerne bag Nordre Skole på Nylandsvej.

Derudover arbejder Firmaidrætten på en ny hjemmeside, hvor du kan betale med Dankort, når du tilmelder dig. Generelt skal den gøre det nemmere for brugerne at finde de oplysninger, som de skal bruge – og samtidig skal det gøre det nemmere at modtage tilmeldinger m.m. for den frivillige leder.

Og der er andre projekter undervejs, bl.a, foreningsudvikling, større synlighed i medierne, samarbejdsaftale med Arbejdernes Landsbank, forbedret samarbejde med Idræt Om Dagen, rollemodels forening – jo fremtiden ser spændende ud i Firmaidrætten

Fortjensttegn til Else Thomsen

Generalforsamlingen sluttede med at man fra Dansk Firmaidrætsforbund side, takkede Else Thomsen for mindst 25 års tro tjeneste for Firmaidrætten. Helle Friis, der sidder med i styrelsen for Dansk Firmaidrætsforbund, var mødt op og sagde mange flotte ord om Else, som vist blev lidt overrasket over denne udmærkelse. Men samtidig var hun jo lykkelig, for at man også i Dansk Firmaidrætsforbund, havde lagt mærke til hendes indsats for at få gang i de lokale.

Firmaidræt Silkeborg

 Søholt Idrætspark    Tlf.: 86 81 56 74 
 Ansvej 112 A    CVRnr. 31 82 80 74
 8600 Silkeborg    kontoret@firmaidraetten.dk