Tæl skridt

1. september 2015

To gange om året tæller omkring 18.000 danskere skridt. Mange af dem er gengangere, men der kommer også altid nye til.

Deltagerne forsøger at gå 10.000 skridt hver dag i den tre uger lange kampagneperiode for at vinde hovedpræmien. Kampagnen, som kører igen fra 14. september 2015, går aldrig af mode, for danskerne har svært ved at få fysisk aktivitet klemt ind i en travl hverdag. Evalueringerne viser, at det hjælper på motivationen at få sat tal på af en skridttæller.

Tæl skridt

Dansk Firmaidrætsforbunds kampagne Tæl skridt kører igen fra d. 14. september 2015 og tre uger frem. Præmien er igen 50.000 kroner for det hold, der kan gå mindst 10.000 skridt hver dag i langt de fleste dage.

 

”Danskerne ved godt, at de skal have mere motion, men det kan være svært at finde motivationen til det. Når de er med i kampagnen, så er de nødt til at komme ud af døren for at få skridttælleren op på 10.000 skridt. Så mærker de på egen krop, hvor godt det føles og har faktisk heldigvis svært ved at holde op igen bagefter”, siger kampagneleder Stine Dragsbæk.

 

Evalueringerne fra sidste års kampagne viser, at den lille skridttæller har stor effekt. De deltagere, der var inaktive inden kampagnens start, øger deres aktivitetsniveau under og umiddelbart efter kampagnen – og de fastholder det øgede aktivitetsniveau – også, når man spørger dem fem måneder efter kampagnens afslutning.

 

I følge Sundhedsstyrelsen viser undersøgelser, at hvis fysisk inaktive får mere motion, så vil det årligt medføre 3,1 millioner færre fraværsdage fra arbejdet. Dertil skal man lægge de mange udgifter til sundhedsvæsenet.

 

Flere kommuner betaler for medarbejdernes deltagelse. Det gælder eksempelvis Bornholms, Vesthimmerland, Mariagerfjord og Herning Kommune. Haderslev Kommune går endda skridtet videre og betaler for alle byens borgere.

 

Fakta om Tæl skridt

Alle kan deltage i Tæl skridt, så længe man stiller med et hold på minimum tre deltagere. Det koster 50 kr. plus moms og investering i en skridttæller at deltage. Tilmeldingen til Tæl skridt-kampagnen er åben frem til kampagnestart den 14. september 2015.

 

Tilmelding sker på www.tælskridt.dk