Motion i bussen

22. oktober 2014

Hvordan får man motion i arbejdstiden, når man kører bus i ni timer? Med Dansk Firmaidrætsforbunds nye AppMotion får bl.a. buschaufføren Jef Pallavicin ny inspiration til øvelser, han kan gøre i en pause på den smule plads, der er i bussens mellemgang.

”Vi har som regel en pause på 6-8 minutter ved endestationerne, så øvelserne passer helt perfekt”, siger JefMotion i bussen Pallavicin efter at have prøvet Dansk Firmaidrætsforbunds nye AppMotion.

 

Han kører bybus i København i vagter på mellem fire og ni timer om dagen, så han kender godt til spændinger i nakke, skulder og ryg.

 

Med AppMotion på telefonen får han hver dag en ny øvelse, der kan hjælpe ham med at spænde af og træne musklerne. Men han kan også vælge andre øvelser og tre sværhedsgrader: ”Ligetil”, ”hverken eller” eller ”bøvlet”. Ligesom han kan gemme sine favoritøvelser.

 

Personlig træner på mobilen

Der er lige akkurat plads nok i bussens mellemgang til, at Jef Pallavicin kan strække armene og bøje kroppen for at få fat i de rigtige muskler.

 

Løb på stedet er ikke et problem, og bagsædet kan bruges i stedet for en stol eller et bord, når der skal trænes armmuskler.

 

Jef Pallavicin har hidtil lavet sine egne øvelser ved at bruge håndgreb, stænger og stropper for at få musklerne strukket og rørt. Med AppMotion får han nye øvelser, og de er nok mere korrekte og effektive, som han siger.

 

Alle øvelser bliver vist på en lille video med speak, så det er næsten som at have sin personlige mobile træner.

 

For dem der sidder stille

Det særlige ved øvelserne på AppMotion er, at de kan udføres på meget lidt plads, og at de er så korte, at det er muligt at putte dem ind i pauser i arbejdsdagen.

 

Øvelserne er specielt designet til personer med stillesiddende arbejde, der giver risiko for spændinger i nakke, skulder og ryg.

 

AppMotion gratis både at hente og bruge, men kræver indtil videre, at man har en iPhone.

 

Søg efter AppMotion i din App Store. Hvis behovet viser sig, vil Dansk Firmaidrætsforbund udvikle en udgave til Android telefoner og måske Windows Phone.

 

Billedtekst: Jef Pallavicin bruger bussens mellemgang som motions- og legeplads, når han skal have gang i musklerne. Han lægger mobiltelefonen på et sæde, mens han udfører øvelse nummer 34, der får gang i både fødder, ben og arme. Godt man kan sætte videoen på pause, så man lige kan se øvelsen, inden man udfører den, siger han. Foto: Claus Boesen

Firmaidræt Silkeborg

 Søholt Idrætspark    Tlf.: 86 81 56 74 
 Ansvej 112 A    CVRnr. 31 82 80 74
 8600 Silkeborg    kontoret@firmaidraetten.dk